18 november 2007

Local shopping

Bramhall är vår local village. Den är liten och erbjuder ändå det mesta vi behöver till vardags. Ett par bagerier, två slaktare, ett tiotal riktigt bra restauranger/barer/caféer, bank och bankomater, fisk- och grönsakshandlare, flower shops, postkontor, bokhandel, skräddare, frisörer, kemtvätt och så några inrednings- kläd- och skobutiker. Alla får rum på en liten yta och det är ständigt full fart på försäljningen.

I Norrköping trivdes vi bra i ett villaområde nära Bråviken. Vi promenerade ofta till småbåtshamnen och åt glass från hamnkiosken. På helgmorgnarna cyklade vi till bageriet och köpte gott bröd och croissanter. Ibland handlade vi mat i den lokala livsmedelaffären. Hade vi ärenden utöver dessa fick vi lämna vårt bostadsområde och åka en sväng in till stan eller till något externcentrum.

Den lokala prägeln här är stark. Det är trevligt att leva där man bor; det finns en inneboende, väldigt tilltalande charm med det. Lära känna handlarna och personalen på restaurangerna. Småprata medan man gör sina inköp.

Igår promenerade vi in till byn och åt en slabbig, god fish and ships på stående fot. Njöt sen av kaffe och varm choklad i värmen på Costa. Efter det en trevlig rundtur för inköp av kött, grönsaker, blommor och lite annat. Hos Pesto Deli hittade vi god parmesan, buffelmozzarella, salami, tomatpure, lasagneplattor och lantbröd. Där öppnade de ett eget paket med värmeljus från IKEA när de förstod att vi var i behov av såna - och skickade med tio ljus. Så att vi skulle kunna gå raka vägen hem med de tunga påsarna :-) Det gjorde vi, med undantag för ett litet inhopp på the Bottle Stop där vi kompletterade med prosecco och rött vin.

Eftermiddagen bjöd på samvaro med grannarna medan jag lagade kvällens lasagne. Klockan sex stod makens kollegor i dörren och såg hungriga ut.

Bramhalls egen webbsajt

2 kommentarer:

Lox sa...

Detta inlägg väcker min UK- längtan till max! :-)

...och snart Stockholm sa...

Hej Lox - det kan jag tro :-) Det lokala livet blir något även jag kommer att sakna är vi flyttar tillbaka till Sverige. Jag tror dock att du är ännu mer förankrad här i UK... att längta som du gör är både härligt och lite jobbigt, eller hur? Bitterljuvt liksom.