11 oktober 2007

Att handla - en fröjd för ögat

Jag handlar matvaror med stor lust. Förpackningarna är jädrans snygga och lockar i alla fall mig till köp. De kan till exempel se ut så här:

(Alla bilder från Waitrose och Sainsbury's)



9 kommentarer:

essko sa...

Hej, roligt att du är tillbaks! Matförpackningar i UK kan vara riktigt snygga, ja. Dorset cereals hittade jag sist jag var där, har med dem i ett blogginlägg faktiskt:)

...och snart Stockholm sa...

Hej Essko! Ska kolla in ditt inlägg om de snygga cerealsen - de är snyggare än vad de är goda, eller hur?! Kul att du tittade in precis när jag skrivit färdigt inlägget.

Solrosfrö sa...

Välkommen tillbaka!
Ser jag rätt, är det färska granatäpplekärnor i en förpackning?
Så smart, det är ju så slabbigt att få ut dem ur frukten tycker jag :(

...och snart Stockholm sa...

Halloj Jessika! Thankyou. Jo, visst är det granatäpplekärnor (jag önskar mig en bra kamera så att jag kan ta egna närbilder), himla bra precis som du konstaterar :-) Man kan köpa nästan all frukt förpackad på det här viset. Väldigt lockande och dyrare förstås.

essko sa...

Hej - Dorset cereals finns med på ett litet hörn 7 augusti hos mig (om det nu är intressant, du vet ju hur de ser ut;)). Jag tycker müslin är god, men det kanske är för att jag bara äter osötat hemma, så det blir som godis...köpte en sån där förpackning med 6 små askar, det ser ut som om det är det du har på bilden också. Nästa gång ska jag köpa en stor istället tror jag. Bla bla bla det var mycket snack om lite müsli:D

Farligt att gå in på din blogg för ofta, blir så Englandssugen!

Lox sa...

Jag är helsåld på snygga förpackningar och det finns gott om dem i UK. Harvey Nichols är ruggigt bra, men även Marks and Sparks och Sainsburys gör ett bra jobb.

Men jag har goda nyheter: det finns numera snygga i Svedala också vilket gör det lättare att återvända. ;-)

...och snart Stockholm sa...

Hej Lox - är ni hemkomna?
Love Marks & Sparks men har fortfarande Harvey Nichols kvar att bekanta mig med. Annars är Waitrose min favorit just nu. Det är så kul att de lägger så stor vikt vid sina egna varumärken, (förpacknings)designmässigt menar jag. Menar du verkligen att Ica m fl har kommit ikapp på det planet? Låter super :-)

Hanseric sa...

Visar ju att England är kontrasternas land. De briljerar på dagligvarufronten (älskar Waitrose) och bottnar totalt i skolmaten.

...och snart Stockholm sa...

Idépappan, hej! Kul med ett livstecken från dig.
Definitivt kontrasternas land (både spännande och skrämmande).

Skolmaten är nog vid det här laget riktigt bra om man jämför med vad många äter hemma.